1. Rakasta itsesi ehjäksi. Anna itsellesi kaikki se aika, minkä tarvitset. Anna itsellesi aikaa parantua haavoista ja vahvistua. Suojaa itsesi maailman kärsimykseltä, jos tarpeen. Sinä olet tärkein. Vasta sitten voit auttaa muita, kun olet ensin auttanut itseäsi.

2. Hyväksy itsesi kokonaan ja rakasta kaikkea itsessäsi. Sinä olet kokonainen ihminen kolhuineen ja haavoineen. Kukaan meistä ei ole täydellinen. Hyväksy omat haavasi ja rakasta niitäkin osana sinua itsesi.

3. Anna sisäisen valosi loistaa pimeyteen. Valossa pimeys väistyy. Jaa rakkautta ympärillesi. Jokainen sielu on samanarvoinen ja ansaitsee rakkautta. Ole ystävällinen, rohkea ja rehellinen aito itsesi. Kohtaa aidosti. Olet kaunis ihan sellaisena kuin olet. Kun näet itsesi kauniina, muutkin näkevät sen. Kun hyväksyt itsesi, muutkin hyväksyvät. Ja jos eivät hyväksy, ongelma on heidän, ei sinun. Älä piilota itseäsi turhaan roolien alle. Mitä aidompi pystyt olemaan, sitä paremmin voit. Tarvittaessa etsi ympäristö, jossa saat olla ihan oma itsesi.

4. Rakasta luontoasi. Näe kauneus kaikkialla, myös ruma voi olla kaunis – omalla tavallaan. Tunne luonnon parantava voima. Anna sille aikaa hoitaa sinua, silloin kun sitä tarvitset. Luo yhteys luontoosi, niin voit tuntea sen hoitavan voiman.

5. Ole kiitollinen kaikista lahjoista. Huomaa pienetkin lahjat, joita sinulle koko ajan tarjotaan. Jo auringon paiste on lahja sinulle. Tunne valo ja lämpö ihollasi. Nauti. Ota lahjat vastaan, vaikka joskus ne voivatkin aiheuttaa kipua. Kivulla on merkityksensä. Kipu voi auttaa parantumaan. Kärsimys voi auttaa eteenpäin elämässä. Se on merkki jostain, joka ei toimi.

6. Jaa lahjoja kaksinverroin eteenpäin. Minkä annat, sen saat. Tavalla tai toisella. Jonain päivänä.

7. Näe kärsimys ympärilläsi. Auta vähentämään kärsimystä mahdollisuuksiesi mukaan. Et voi kantaa vastuuta toisten kärsimyksestä. Et kantaa toisten taakkaa. Aina voi tuntea myötätuntoa ja rakkautta.

8. Älä hyväksy vääryyttä Äiti Maata tai sen lapsia kohtaan. Puutu, kun on sen aika. Toimi parhaasi mukaan. Mutta näe kärsimys tekojen takana. Ymmärrä tekojen tausta. Asioilla on aina kaksi puolta, on sinun valintasi, minkä puolen näet. Anteeksianto on teoista jaloin, myös itseäsi kohtaan.

9. Usko unelmasi todeksi. Usko johtaa ajatuksiin ja toimiin. Toimet muuttavat maailmaa. Usko parempaa huomiseen. Kaikki on väliaikaista. Kaikki muuttuu.

10. Älä koskaan luovu uskostasi tai rakkaudestasi. Ne ovat sen arvoisia.