Palvelut

Qigong

Energiaa, tasapainoa, hyvinvointia – Qigong (äännetään tsi kung) tai Qi Gong, Chikung, Chi Kung, tai jopa King Kong

Kuulostaako liian hyvältä? Kokeile! Minä kokeilin 10 vuotta sitten ja ihastuin. Tunnin jälkeen olo oli yksinkertaisesti ihanan rauhallinen ja tasapainoinen. Vuosien myötä nälkä kasvoi ja päädyin opiskelemaan lisää ja lisää. Opettajakoulutuksen aloitin Qigongin 80-luvulla Suomeen tuoneen Kauko Uusoksan kanssa. Sittemmin opiskelin myös kauko-idässä yhden maailman parhaaksi arvioidun opettajan (Tevia Feng/White Tiger) kanssa taolaista qigongia.

Qigongia (samoin kuin sen sisarlajia Tai chia) suosittelee myös Harvard Medical Review samoin kuin Oprah Winfrey. Qigongin hyödyistä on tehty useita tutkimuksia. Tulosten mukaan auttaa lihaskunnon, notkeuden ja tasapainon ylläpidossa ja kehittämisessä sekä mielen rauhoittamisessa ja tasapainottamisessa. Itse olen kokenut, ja muutamat tutkimuksetkin tukevat, että siitä saa apua stressin, unettomuuden, masennuksen ja ahdistuksen hoitoon. Mikään ihmepilleri se ei kuitenkaan ole.

Qigongin sanotaan olevan mindfulnessia liikkeessä. Toki qigongiin kuuluu liikkeen lisäksi myös hengitys ja meditaatioharjoituksia. Erityisen qigongista tekee vahva yhteys liikkeen, hengityksen ja mielen välillä. Lähtökohtaa on yin ja yang energioiden tasapainottaminen.

Qigongin juuret ulottuvat tuhansien vuosien päähän. Vanhimmat liikkeet on löydetty arviolta 7000 v vanhasta vaasista. Osalla liikkeistä on shamanistiset juuret. Osa- kuten taiji- on kehitetty taistelulajeissa kehittymiseksi. Jotain kertoo, että se – kuten sisarlajinsa jooga- on elänyt jo tuhansia vuosia.

Taolainen qigong eroaa muista qigongin alalajeista siinä, että lähtökohtana on vahva yhteys luontoon. Monien liikkeiden idea onkin kopioitu luonnosta. Liikkeiden nimet kertovat kauniisti hengestä liikkeen takana. Kurki nousee siivilleen. Tiikeri metsästää. Karhu ravistelee tassujaan. Taolaisen qigongin tavoite on tukea elinvoimaa ja pitkäikäisyyttä sekä tukea parantumista. Liikkeissä haetaan tasapainoa liikkeen ja pysähtymisen välillä yhdistyen universaaliin energiaan. Liikkeet voi tehdä eri haastavuustasoilla.

Opettelu aloitetaan aina fyysisestä liikkeestä, sen jälkeen lisätään hengitys ja viimeisenä mieli.

White tiger logo

Rentoutus

Liian paljon tänä päivänä vietämme aikaa mielessä, murehtien tulevaa ja pohtien mennyttä. Kuitenkin varmaa on, kuten Dalai Lama sanoi:” On vain kaksi päivää vuodessa, joille ei mitään mahda, eilinen ja huominen.” Viisainta olisi siis olla tässä hetkessä niin paljon kuin suinkin mahdollista.

 

Jatkuvan murehtimisen ongelma on stressi. Se saa kehon jatkuvaan taistele tai pakene- tilaan eli sympaattisen hermoston hälytystilaan. Pitkäkestoisena stressi vahingoittaa kehomme puolustusjärjestelmiä ja tasapainoa. Pahimmillaan stressi voi aiheuttaa paitsi unettomuutta, myös sairastumisen. Vaikka yhteydestä vielä  ei olla tiedemaailmassa yksimielisiä, itse uskon ja olen myös kokenut selvän yhteyden pitkäkestoisen stressin ja kehon eri sairauksien, mm. sydänoireiden välillä. Toivon, että et päästä itseäsi niin pitkälle!

 

Keho on välillä saatava rauhoittua. Antaa parasympaattisen hermoston hoitaa tehtäviään, lepoa ja palautumista sekä ruuansulatusta. Siksi rentoutuminen on yksi hyvän elämän perusteita.

 

Rentoutusvalmennus voi auttaa sinua rentoutumaan ja oppimaan rentoutumista. Tai vaikka vaan varmistaa, että otat sen hetken itsellesi ja itsesi hoitamiselle. 

Rentoutusvalmennus voi olla olla apu elämän pulmatilanteissa. Kun et tiedä mitä tehdä tai kaipaat apua elämän valintoihin. Valmennuksessa autan sinua löytämään sisäisen viisautesi ja sen avulla saamaan ohjausta elämän pulmatilanteisiin tai haasteisiin. Meillä jokaisella on sisällämme ikiaikainen viisaus, joka voi auttaa meitä aina kun apua tarvitsemme.

 

Rentoutusvalmennusta ollaan myös menestyksekkäästi käytetty mm. tupakoinnin lopettamisen tukena, omien pelkojen tai sisäisten esteiden voittamiseen sekä omien tavoitteiden vahvistamiseen.

 

Rentoutusvalmennus voidaan myös tehdä etänä, videoyhteydellä. Silloin voit rentoutua oman kotisi tutussa ja turvallisessa ympäristössä. 

Ensimmäiseen kertaan varataan puolitoista tuntia, sen jälkeen tapaaminen kestää tunnin.

 

Hinta: 50 e / tunti